Informatie opleiding 2021-09-15T07:23:31+01:00

Opleiding bouwkundig inspecteur

Hier kunt u lezen hoe de opleiding inhoudelijk is ingedeeld, welke modules gevolgd moeten worden om aan het einde van de opleiding het certificaat van deelname te ontvangen.

Momenteel is inschrijven voor de 5 daagse opleiding niet mogelijk. Heeft u interesse om deel te nemen in 2022 aan deze opleiding? laat dit dan weten via dit (klik) formulier.

 • De opleiding wordt gegeven in De Roskam in Houten en kost u 5 dagen verspreid over 5 weken.
  • Adres: Plein 25 | 3991DL Houten
 • De kosten bedragen € 1.450,- exclusief de BTW inclusief volledige verzorging zoals koffie, drank en lunch.
 • U ontvangt ruim op tijd de totale factuur, deze moet geheel voorafgaand aan de opleiding zijn voldaan. Ten minste € 250,00 dient u als voorschot op de factuur direct te voldoen waarmee de inschrijving definitief is.
 • De opleiding begint steeds om 09:00 uur tot 16:00 uur (inloop vanaf 08:15, koffie staat klaar). Dag 5 van de opleiding stopt om 14:30 uur.
 • Tijdens de opleiding komen verschillende specialisten (partners) aan het woord, deze zullen hun specifieke kennis met u delen.
 • Na de volledige opleiding ontvangt u een certificaat van deelname.
 • Bij de opleiding zit inbegrepen 3 jaar gratis lidmaatschap van de branche vereniging BVBK ter waarde van € 360,- excl. BTW per jaar
 • Indien gewenst kunt u (na de opleiding) op basis van beschikbaarheid en plannings mogelijkheden, maximaal 4 maal meelopen met een ervaren inspecteur tijdens een woninginspectie in uw eigen regio.
 • Vrijblijvende, onbeperkte en oneindige deelname aan de Homekeur-Academy groeps APP. In deze groep kunnen vraagstukken (eventueel met foto) worden gepost en kan een reactie worden verwacht.
 • Annuleren van een inschrijving is geen probleem tot 2 weken voor de startdatum, u ontvangt 100% van uw inschrijfgeld retour.

Planning en opleidingen agendaInschrijven voor opleiding

Na de opleiding kunt u direct aan de slag

Als de opleiding is afgerond heeft u voldoende kennis om 90% van de woningen bouwkundig te inspecteren. De inspectie resultaten kunt u verwerken in de software waarmee een digitale rapportage wordt gegenereerd. Het gebruik van deze software is vrijblijvend maar wel aan te bevelen, de kosten per uitgevoerde keuring voor het gebruik van de software, rapportage, orderverwerking en de hosting bedragen € 27,50 excl. BTW.

Vanzelf zijn er nog wel beperkte bijkomende kosten waarin u moet investeren om een inspectie deskundig uit te kunnen voeren. Zoals bijvoorbeeld een vochtmeter, telestep, zaklamp e.d. Tijdens de opleiding zullen wij u hierover uitgebreid informeren en van alle informatie voorzien.

Door gebruik te maken van de software worden rapportages gegenereerd en wordt u middels een diagram structuur ‘gedwongen’ om alle relevante vragen te beantwoorden. Het gegenereerde rapport wordt gevuld met de juiste relevante teksten en uitsluitingen.

Samenwerkingen & Partners

Tijdens de opleiding wordt grote inhoudelijke aandacht gegeven aan alle relevante bouwkundige onderdelen en risico’s, waarmee een bouwkundige te maken kan krijgen bij een woninginspectie. Voor verschillende onderdelen zijn partners gekoppeld aan de opleiding. Deze partners hebben hun eigen specifieke kennis en vaardigheden op een bepaald vakgebied. Deze partners leveren een bijdrage aan de opleiding en zullen steeds een dagdeel of enkele uren gebruiken om hun kennis, kunde en vaardigheden met u te delen.

Recente video’s uit de praktijk

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

De samenwerking tussen Homekeur-Academy en mijnwoning.nl

In een mooie samenwerking met het enige woningdashboard van Nederland mijnwoning.nl worden de resultaten van bouwkundige onderzoeken gepresenteerd op het unieke woningdashboard van de woning. Op dit woningdashboard worden nog allerlei andere mogelijkheden geboden, zoals het gratis uitlezen van een slimme meter en het zelf maken van een energie besparings advies.

Bekijk hier een voorbeeld van een bouwkundige keuring