Resultaten enquêtte deelnemers 2020-03-27T07:26:48+00:00

Enquête resultaten

Na de opleiding worden de deelnemers gevraagd een enquête in te vullen, in een schaal van 2, 4, 6, 8 en 10 wordt de eindscore van de opleiding op een 8+ gewaardeerd. In de enquête is ruimte voor de deelnemers om een persoonlijke opmerking te plaatsen, zonder enige wijziging worden deze opmerkingen onderstaand getoond. Hiermee krijgt u een mooie indruk van de verschillende persoonlijke ervaringen op deze opleiding.


Vond de opleiding prima. Zeker ook door de gespecialiseerde bedrijven die les hebben gegeven door vanuit de praktijk ervaringen te delen. Wil graag binnenkort afspraak maken voor praktijkdagen en een aantal keren meelopen. De accommodatie vond ik niet geweldig. Wel goed te bereiken maar het gebouw en sanitair allemaal niet zo fris.


Ik heb de opleiding als prettig en compleet ervaren. Het geeft goede handvatten oom gebreken te herkennen. De presentaties van de gespecialiseerde bedrijven zijn een meerwaarde voor de opleiding. Ik had alleen graag gezien dat er een aantal uur meer besteed zou worden aan de ins en outs van de software


Ik heb het als heel erg leerzaam mogen ervaren en vind het zo leuk dat ik er zeker verdere stappen mee ga zetten. Hartelijk dank !!!


Opleiding is echt de moeite waard om te volgen. De manier van kennis overbrengen van Chris Vuijk is erg positief en boeiend. Daarnaast is de dagindeling goed ingedeeld zodat je na een break weer scherp bent voor het vervolg.


Prima cursus, alles goed voor elkaar, dag 4 even een bijzonder aktie van la Place, al blijft het eten verder prima. en goed opgelost weer door Homekeur.


Ik vond het een uitgebreide en degelijke opleiding. Zeer op de praktijk gericht. Goede gastsprekers. Goed studiemateriaal.


ik heb genoten van de vijf vrijdagen! Het is een zeer interessante materie en het lijkt me een mooie en uitdagende job om in de nabije toekomst zélf ook keuringen te kunnen uitvoeren. Je hebt een compleet beeld neergezet en ook de samenwerking met de partner-bedrijven werkt goed.


Het was een zeer interessante opleiding. Heel veel geleerd. Het zou qua tijd wel een dag of 2 langer mogen i.v.m behandeling van dashboard, en herkenning gebreken en in sommige gevallen dieper op stof in gaan als installaties etc. En wat mij betreft had er gerust een soort toets mogen komen. Ik hoop op een vervolg, c.q herhalings-dag.


Genoten van de opleiding, tijd om door te pakken


Ben zeer tevreden over de cursus, echt een uitbreiding van kennis op gebied waar je als makelaar toch de hele dag mee te maken hebt, een welkome toevoeging. Tijdens de makelaarsopleiding komt bouwkunde vrij uitgebreid aan de orde, maar later wordt er bijvoorbeeld tijdens PE bijeenkomsten nooit meer aandacht aan besteed. Wellicht overwegen later op de ochtend te beginnen en tot begin avond door te gaan ivm file-leed. Ik zal mijn ervaringen zeker delen met collega’s


Bedankt voor de cursus! Ik vond het top; uitstekend gebracht, boeiend en heel praktijkgericht.


Ik wist van te voren nog niet zeker of ik ook daadwerkelijk bouwkundig inspecteur zou willen worden, en deed het meer om nog beter mijn klanten te kunnen adviseren bij aankoop en verkoop. En uiteraard gevolgd met het oog op het ABC model bij taxaties.

Vond het een leuke en leerzame opleiding! De lesdagen op vrijdag (en 1x de drama dag op dinsdag:-(( ) in Utrecht is prima centraal gelegen en bij op tijd weggaan prima bereikbaar. Locatie kunnen jullie niets aan doen, maar is wel enigszins gedateerd boven:-) qua wc ‘s, schoonmaak, etc. Catering was prima geregeld.

De meeste presentaties ook, bij een aantal kon je merken dat ze gewoon gaan voorlezen van de sheets en dat werd dan wel wat saai. Maar omdat het voor mij toch veel nieuwe kennis was, bleef het toch wel interessant. Nog wat leuke contacten opgedaan, dus al met al zeer tevreden!

Alleen het daadwerkelijk bouwkundig inspecteur worden, daar zou ik me toch nog niet zeker genoeg over voelen… Misschien verandert dat als je idd keer of 5 van boven tot onder meeloopt. Maar gezien de aspecten als ratten en spinnen in kruipruimte, enge laddertjes voor dakinspectie, heb ik besloten dit vooralsnog niet te gaan doen.


Bedankt Chris voor deze opleiding die je vol enthousiasme en drive hebt gegeven, ik heb er veel aan gehad en ga binnenkort met de software aan de slag.


De opleiding met veel plezier gevolgd. Al jaren lang werkzaam als makelaar taxateur. De cursus heeft mij flink veel extra diepgang met betrekking tot bouwkundige zaken opgeleverd. Al met al was het de investering zeker waard. Daarnaast heb ik de onderlinge communicatie als prettig ervaren.


Opleiding mag wat mij betreft een dag (of 2) langer duren. Veel info en te weinig tijd voor discussie in 5 dagen. Lunch perfect. Locatie oud/niet erg representatief. Inspecteur en bedrijven dashboard niet van toepassing voor mij. Graag een opfrisdag/-cursus voor het nieuwe jaar plannen!


Positief: Prettige docenten; Locatie en bereikbaarheid van de cursus; Interactieve lesgeving

Verbeterpunten: Een praktijkdag zou denk ik een aanvulling zijn, alles was nu van een scherm; er werd weinig gesproken over herstelmogelijkheden van gebreken en met name de kosten die daarbij horen. Hier zou meer aandacht aangegeven kunnen worden; volgens mij hebben we het weinig gehad over het herkennen van dragende wanden in een woning en wat de mogelijkheden zijn om deze (gedeeltelijk) te verwijderen.


Ik vond het een zeer interessante opleiding en veel dingen bijgeleerd. Goede opbouw met pauzes, waarbij je het hoofd even leeg kan maken. Meerdere zaken wist ik, maar altijd fijn om bevestigd te worden in mijn gedachten. Ik overweeg nog wat ik ga doen mbt of ik bouwkundige inspecties wil uitvoeren, maar voor de algehele kennis is het in ieder geval fijn geweest.


Meer met elkaar oefenen vanaf start opdracht in het systeem invoeren en rapport starten. Dag 2 een te eentonige en te langdradige spreker.


Leuk om nieuwe collega`s te ontmoeten in de zelfde branche.


Zeer interessant voor eventueel keuringen maar ook zeker voor kennis! Aanrader voor iedereen.


Inhoudelijk vond ik de cursus een goede voldoende: het ene onderdeel werd beter/dieper behandeld dan het andere maar dat kan ook niet anders met zoveel details, materialen, gebreken etc. Wat ik heel vreemd vond: er is niet een keer gevraagd naar je achtergrond of wat je vooropleiding was (ook niet bij aanmelding). Als je 5 dagen cursus volgt ben je – wat je achtergrond ook is – bouwkundig inspecteur! Dat is raar. Ik zou zeggen: een minimale vooropleiding en een afsluitende toets (waarbij bij een negatieve uitslag slecht ‘tips & trics’ worden gegeven en alsnog het certificaat wordt uitgereikt). De lat mag best wat hoger komen te liggen al is het maar het kaf van het koren te scheiden.


Ik had wellicht wat meer verwacht over gevelbegroeiing(wat schadelijk), koude bruggen herkennen, hoe aarding te herkennen en waar randaarde verplicht (tips en tricks). Verder dik tevreden en uiteraard veel bij geleerd.


Tijdens de opleiding zijn er veel mogelijkheden besproken en getoond. De informatie was ruim voldoende en alles is begrijpelijk uitgelegd.


De diversiteit aan deelnemers en het daarbij aanwezige kennisverschil leidt soms tot detailleringen die voor de een gemeen goed zijn en voor de ander een openbaring. Hierdoor blijft diepgang soms een beetje hangen door tijdnood.


Ik heb het totaal als meer dan voldoende zinvol ervaren; de inhoudelijke behandeling i.c.m. de beschikbare software is voor mij aanleiding over mijn schroom te stappen en de bouwtechnische keuringen in mijn dienstenpakket (naast taxeren en aankoopbegeleiding) op te nemen. Op het niveau van de diverse onderdelen zal iedereen vanuit zijn eigen perspectief wel iets als teveel of tekort hebben ervaren, maar als totaal sloot het in ieder geval prima aan op mijn kennisniveau.

De vijfdaagse sessie is – natuurlijk – nooit op zich voldoende om het werk op een voldoende niveau te kunnen uitvoeren, maar het legt voor mij als taxateur met ruim twintig jaar ervaring een prima fundament en het prikkelt om er iets moois bovenop te bouwen. En nou maar hopen dat de boel niet verzakt.